Hundeloven - Paragraf fem

«Hundeholderen skal ikke gå fra en bundet hund rett ved inngangen til en bygning som er åpen for allmennheten eller ved lekeplasser».

Dette er en regel i hundeloven, jeg har selv to hunder og dette er noe jeg ikke visste. Jeg har selv av og til bundet hundene mine utenfor butikken, løpt inn og kjøpt noen småting. Jeg er like stresset hver gang, livredd for at noen skal stjele dem. Det skjer jo desverre! Helt tragisk! Så det er jo egentlig en grunn for å ikke sette hundene alene utenfor en butikk...

Man kan faktisk få bøter og faktisk fengsel inntil 6 mnd... Jeg visste ikke dette selv og derfor tenkte jeg og skrive et innlegg om dette til dere som har hund... Som kanskje heller ikke visste dette!

Her er begrunnelsen for denne hunderegelen ( info funnet på nett )

- Å unngå konflikt mellom en hund og forbipasserende.

- Hindre situasjoner hvor forbipasserende kan oppfatte hunden som et stengsel.

- Motvirke at en bundet hund blir stresset og dermed til større fare eller ulempe enn vanlig.

Hvis du er ute på tur og trenger noe på butikken så få noen til å passe de utenfor eller sett hunden hjemme først :) Det skal jeg begynne med fremover!

Natta fra oss <3

2 kommentarer

Anette

12.10.2015 kl.22:13

Jeg binder aldri hunden utenfor butikken, er livredd for at noen skal stjele henne :/

Ha en riktig fin uke <3

Celine

12.10.2015 kl.22:26

jeg visste faktisk ikke at det var en lov, men jeg har likevel aldri gjort det da jeg hadde hund.. Lot alltid noen stå ute med han, i enkelte tilfeller lot jeg også være med å bli med inn for å unngå og måtte sett han igjen ute..

Skriv en ny kommentar

Charlotte Larsen

Charlotte Larsen

25, Drammen

Mitt navn er Charlotte Larsen, jeg er en jente på 24 år, som kommer fra Drammen. Jeg har to søte hunder som jeg elsker! Jegblogger om negledesign, mote, interiør, mat, happenings og generelt om hverdagen min :)

Kategorier

Arkiv

hits