Verdens beste ostekake

Jeg laget en ostekake her om dagen, den ble sykt god!! Jeg fikk oppskriften av min tante, den har blitt laget mange ganger før i bursdager osv, så nå tenkte jeg det var min tur til å prøve å bake!! Noe jeg ikke kan, haha men jeg fikk der til da! Aldri vært noe glad i å bake, så fremover nå skal jeg prøve meg litt frem!! Kanskje der blir en ny hobby!

Jeg tenkte å dele oppskriften her på bloggen, så kan dere prøve å lage den også :D

 

DU TRENGR

 

- 250G SØT HAVREKJEKS

- 120 GRAM SMØR

- 3 DL MATFLØTE

-1 TS VANILJESUKKER

- 115 GRAM MELIS

- 7,5 DL VANN

- 2 PK JORDBÆRGELE

-  1 BOKS PHILADELPIA OST  ORGINAL NATURELL

- 1 BEGER LETTRØMME

- 1 PK BRINGEBÆR

 

-

SLIK GJØR DU

- KNUS HAVREKJEKSEN OG SMELT SMØRET I EN KJELE, BLAND DETTE SAMMEN OG LAG KAKEBUNNEN, LEGG DET I EN KAKEFORM. ( JEG VAR UHELDIG OG HADDE EN ØDLAGT KAKEFORM, SÅ JEG BRUKTE EN ILDFAST FORM DESVERRE! )-  TA EN BOLLE OG TILSETT FLØTE, VANILKESUKKER, OG MELIS, PISK DETTE GODT SAMMEN, SÅ TILSETTER DU PHILADELPIAOSTEN OG RØMMEN

- KOK OPP 2,5 DL VANN, OF RØR UT 1 PK GELE OG AVKJØL DENNE 5-10 MINUTTER I FRYSREN, NÅR GELEN ER PASSE KALD SÅ TILSETT DEN I BOLLEN MED KREM OG RØR DETTE SAMMEN.

- SETT KAKEN INN I KJØLESKAPET

- KOK OPP 5 DL VANN, OG TILSETT DEN SISTE PAKKEN MED GELE, AVKJØL GELEN

- TA UT KAKEN NÅR DEN HAR STIVNET OG HELL GELEN OVER KAKEN, AVKJØL KAKEN ( JEG LOT KAKEN STÅ I KJØLESKAPET OVERNATTEN, ELLERS ER JEG USIKKER PÅ HVOR LANG TID DEN BRUKER PÅ Å STIVNE HELT HVIS MAN SKAL SPISE KAKEN SAMME DAG)

- NÅR GELEN PÅ KAKEN ER STIV, KAN DU PYNTE MED BRINGEBÆR PÅ TOPPEN :)

TIPS! 

På denne ostekaken kan man bruke ulike smaker på gele enn bare jordbær, for å få en annen smak.. som eks sitron. Man kan også pynte kaken med ulik pynt, eks blåbær og jordbær. Det finns mange muligheter, det er jo gøy å bytte litt på! Men jeg synes denne jordbær smaken er best :D

2 kommentarer

Bergensergenser

20.10.2015 kl.15:03

Ser aldeles nydelig ut!

linneavioletta.blogg.no

20.10.2015 kl.17:31

Oste kake er best ever :D.

Skriv en ny kommentar

Charlotte Larsen

Charlotte Larsen

25, Drammen

Mitt navn er Charlotte Larsen, jeg er en jente på 24 år, som kommer fra Drammen. Jeg har to søte hunder som jeg elsker! Jegblogger om negledesign, mote, interiør, mat, happenings og generelt om hverdagen min :)

Kategorier

Arkiv

hits